Coronacrisis trigger voor eetbuistoornis

Aan het begin van de coronacrisis werd er door veel mensen gehamsterd. Toiletpapier, maar ook voedsel. Voor de Canadese Megan te Boekhorst, die kampt met Binge Eating Disorder (ook wel eetbuistoornis genoemd) triggerde dit haar eetprobleem. Ze raakte in paniek van de gedachte dat sommige items niet meer te koop zouden zijn. Daarnaast werden de fysieke ontmoetingen met haar psycholoog afgelast, terwijl ze die behandelingen juist nu zo hard nodig heeft.

Megan is niet de enige die worstelt. Zelfisolatie en de onzekere gevoelens die een pandemie met zich meebrengt, vormen een gevaarlijke combinatie voor mensen die te maken hebben met een eetstoornis. Dit stelt Kyla Fox, klinisch therapeut en oprichter van een behandelcentrum voor eetstoornissen. Zij geeft aan dat ondersteuning blijven bieden en contact leggen met professionals in de geestelijke gezondheidszorg erg belangrijk is bij het herstel van eetstoornissen, vooral nu.

Je kunt ook nu voor je behandeling bij ons terecht. De zorg voor cliënten gaat door. Vanwege de coronamaatregelen vindt behandeling veelal op afstand plaats. Ben je op zoek naar een oplossing voor je eetprobleem, kun je ook nu voor voorlichting over Co-eur bij ons terecht. Lees hierover meer.