Co-eur behandelt ook andere gespecificeerde voedings- of eetstoornissen

Andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis

Onder de categorie ’andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis’ vallen eetstoornissen die alleen bepaalde kenmerken van de eetbuistoornis of boulimia hebben.

  • Eetbuistoornis met een lage frequentie waarbij de eetbuien ook tijden uitblijven of minder vaak voorkomen dan één keer per week en minder lang dan drie maanden.
  • Boulimia nervosa met lage frequentie, je voldoet wel aan de kenmerken van boulimia maar je hebt bijvoorbeeld tussendoor ook periodes dat je er geen last van hebt. Of je eetbuien en compensatiegedrag komen minder vaak voor dan één keer per week of minder lang dan drie maanden.
  • Nachtelijk eetsyndroom. Heb je hier last van, dan eet je na het avondeten nog grote hoeveelheden of ga je ’s nachts je bed uit om de voorraadkasten en koelkast te plunderen.

Eetstoornis, maar dan anders

Het kan zijn dat je je niet helemaal herkent in een van bovenstaande beschrijvingen, maar wel een eetprobleem hebt. Je hebt bepaalde dwangrituelen rondom eten, durft niet in gezelschap te eten of durft bepaalde voedingsmiddelen niet te eten. Als jij in je dagelijks leven last hebt van je eetprobleem en je gedrag wilt veranderen, heb je een goede reden om hulp te zoeken.

Co-eur behandelt meer dan de eetstoornis

Bij Co-eur behandelen we niet alleen de eetstoornis, maar ook de psychische klachten, zoals depressie, angst, trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Zo zorgen we ervoor dat de kans op terugval een stuk kleiner wordt.