Behandeling van eetstoornissen

Over Co-eur

Ons verhaal

Binnen Europa is in 2008 Co-eur opgericht, hét kennisplatform op het gebied van eetstoornissen aan het spectrum van de overgewicht/obesitas zijde. Co-eur richt zich zowel op de multidisciplinaire behandeling van eetstoornissen en daaraan gerelateerde psychische en fysieke klachten als op het wetenschappelijk onderzoek daarvan. Samen met de Universiteit Maastricht wordt onze behandeling nauwkeurig bewaakt en verder doorontwikkeld. Alle resultaten dienen verder als input voor het kennis- en expertisecentrum van Co-eur. Onderzoek gebeurt zowel tijdens als na het behandeltraject om de effecten op langere termijn te meten. Door eetstoornissen veelvuldig aan wetenschappelijk onderzoek te onderwerpen kunnen eetstoornissen met (ernstig) overgewicht in de toekomst nog effectiever worden behandeld of zelfs preventief worden aangepakt.

Missie

Co-eur wil herkenbaar en controleerbaar voor de buitenwereld de meest effectieve behandelaar van eetstoornissen en overgewicht zijn in de 2e lijns specialistische GGZ. De kwaliteit van leven van cliënten wordt bewijsbaar en structureel verbeterd door:

  1. Behandeling van de eetstoornis en co-morbide psychoproblematiek.
  2. Verbetering van medische co-morbiditeit zoals diabetes en cardiovasculaire problematiek voor de lange termijn gezondheid.
  3. Verbetering van de algehele conditie, zowel lichamelijk als geestelijk.
  4. Duurzame verandering van eet-en leefpatroon zodat blijvend gewichtsverlies bereikt wordt.
  5. Verbetering van maatschappelijke –en arbeidsparticipatie.

Co-eur wil zowel voor het individu, de groep als de samenleving resultaatgerichte duurzame oplossingen bieden.

Co-eur heeft multidisciplinaire behandelteams waarbinnen de disciplines Psychologie, Bewegen, Voeding en Somatiek onder leiding van een regie/hoofdbehandelaar (klinisch psycholoog, psychotherapeut of gz-psycholoog) een op maat gesneden modulaire behandeling per cliënt verzorgen binnen het kader van de centrale visie van Co-eur. Co-eur zet uitsluitend professionele behandelaars in met een relevante opleiding en afdoende ervaring voor het behandelingsgebied waarin zij een bijdrage leveren.

Co-eur is een proces gestuurde organisatie waarbinnen de centrale visie en de behandelingsprotocollen in een kwaliteitssysteem zijn vastgelegd dat middels een “continue verbetering systematiek” constant in beweging is. De professionaliteit van de behandelaars en de integriteit van de behandeling zijn zodoende maximaal geborgd.

Co-eur heeft 4 kernwaarden, t.w.:

  1. Zorgplicht
  2. Sociale participatie
  3. Vertrouwen
  4. Eigenaarschap, gericht op medewerkers en cliënten

           Medewerkers: zelfsturend, eigen verantwoordelijkheid gericht op eigen handelen

           Cliënten: zelfsturing en eigen verantwoordelijkheid binnen de kaders van de behandeling

Deze kernwaarden definiëren onze cultuur.

 

Visie

Co-eur streeft ernaar om in de toekomst alle mensen die kampen met (ernstig) overgewicht te kunnen behandelen, ook de mensen die geen diagnose eetstoornis hebben.

Team

Het behandelteam van Co-eur bestaat onder andere uit: klinisch psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, (GZ) psychologen, fysiotherapeuten, artsen, verpleegkundigen en diëtisten. Binnen hun eigen discipline stuk voor stuk deskundigen op het gebied van eetstoornissen en daaraan relateerde gewichtsproblematiek. Een team van mensen dat vol warmte en aandacht werkt. Samen met de cliënt zetten ze zich volledig in om de gestelde doelen te bereiken. De cliënt staat centraal bij Co-eur.

Vestigingen

Heerlen

Schuureikenweg 60 (gebouw H)
6432 HX Hoenbroek
T 088-277 88 29
E contact.hoensbroek@co-eur.com

Postbus 23,  6430 AA  Hoensbroek

Maastricht

Randwycksingel 35
6229 EG Maastricht
T 088-277 88 39
E contact.maastricht@co-eur.com

Utrecht

Kanaalweg 16 A-F (Gebouw A2)
3526 KL Utrecht
T 088- 277 88 09
E contact.utrecht@co-eur.com

Den Bosch

Bruistensingel 118
5232 AC Den Bosch
T 088- 277 88 19 
E contact.denbosch@co-eur.com

Roermond

Produktieweg 1
6045 JC Roermond

088- 277 88 49  (Alleen bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag)
contact.roermond@co-eur.com

 

Bezoek een informatieavond

Minimaal één keer per maand vindt er op elk van onze locaties een informatieavond plaats van 19:00 tot 21:30 uur.

Informatieavonden