Meest voorkomende eetstoornis en niemand die ‘m kent

De meest voorkomende eetstoornis in Nederland is gek genoeg ook de onbekendste. Het gaat om Binge Eating Disorder (BED), oftewel eetbuistoornis. Hierbij eten mensen in korte tijd ontzettend veel, soms zelfs met flauwvallen tot gevolg. 180.000 Nederlanders kampen ermee, meldt NOS. De eetbuien worden, anders dan bij boulimia, niet gecompenseerd met braken of extreem veel sporten.

De precieze oorzaak vinden deskundigen lastig aan te wijzen. Alexandra Dingemans is klinisch psycholoog en doet al jaren onderzoek naar eetbuistoornis: “Ik vind het zo erg dat mensen jarenlang zonder dat ze het weten lijden aan deze ziekte, terwijl een goede behandeling mogelijk is.”

Lees hier wat Binge Eating Disorder inhoudt. Vermoedt je dat je zelf een eetbuistoornis hebt, of iemand uit je omgeving? Controleer hier aan de hand van een vragenlijst of er mogelijk sprake is van een eetstoornis.

Bij Co-eur behandelen we deze eetstoornis, en met succes, zo blijkt uit het verhaal van Hellen. Neem contact met ons op voor een intake of directe behandeling.