Interview met psychologe bij Co-eur: “Ik zou niet met een andere doelgroep willen werken”

Esther Jansen, inmiddels elf jaar werkzaam als psychologe bij Co-eur, vertelt in deze editie van Weet Magazine over haar werk.

Als psychologe werkt Esther samen met een multidisciplinair team bestaande uit een psychiater, fysiotherapeut, diëtiste, arts en verpleegkundige. Het grootste aandeel van de behandeling bij Co-eur, namelijk 65 procent, bestaat uit psychologie. De regiebehandelaar, die verantwoordelijkheid draagt voor het traject van een cliënt, is dan ook altijd een klinisch psycholoog of GZ-psycholoog.

Het merendeel van de cliënten heeft naast een eetstoornis ook (ernstig) overgewicht, maar overgewicht is geen voorwaarde om een behandeling te starten. Co-eur behandelt ook volwassenen met een gezond gewicht.

“Ik zou niet met een andere doelgroep willen werken. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, dat maakt mijn werk ontzettend leuk. Het is bijzonder getuige te zijn van de ontwikkelingen die iemand doormaakt. Daarnaast valt er altijd wat bij te leren, wat mij uitdaging, maar ook veel voldoening geeft.”

Volgend jaar start Esther de opleiding tot GZ-psycholoog. Ze mag zichzelf na deze opleiding ook regiebehandelaar gaan noemen. Wat ze in de toekomst ook wel voor zich ziet is om zich opnieuw bezig te gaan houden met de doelgroep van haar promotieonderzoek, kinderen en adolescenten met overgewicht.

Wil je meer weten hoe het is om bij Co-eur te werken? Bekijk dan hier onze vacatures. 

Publicatie Weet Magazine, 16-12-2019 met Psycholoog Esther Jansen. Lees het volledige interview