Informatieavond voor verwijzers 24 januari Maastricht

Co-eur organiseert meerdere keren per jaar informatieavonden voor verwijzers en behandelaren.

Het doel van deze bijeenkomsten is om u goed te informeren over onze multidisciplinaire behandeling bij volwassenen met een eetstoornis, mogelijk gepaard met (ernstig) overgewicht en andere psychische klachten. Tevens willen we door middel van deze bijeenkomsten de samenwerking bestendigen. Tijdens iedere bijeenkomst behandelen we een actueel thema m.b.t. eetstoornissen, obesitas en/of leefstijl.

Bij deze nodigen wij u van harte uit voor onze informatieavond welke zal plaatsvinden op donderdag 24 januari a.s. om 17.30 uur op onze locatie Randwycksingel 35 te Maastricht.

Programma:

17.30 uur:         Ontvangst met koffie en thee
17.45 uur:         Presentatie “Cue- reactiviteit, Cue- exposure met responspreventie en omgaan met trek.”
18.45 uur:         Pauze met soep en broodjes
19.00 uur:         Wat doet Co-eur, wat is onze doelgroep en waarin onderscheiden wij ons?
20.00 uur:         Afsluiting met mogelijkheid tot napraten

“Cue-reactiviteit, Cue- exposure met responspreventie en omgaan met trek.”

Hoe kan het dat de een zonder moeite langs de bakker loopt, en de ander de geur niet kan weerstaan en naar binnen loopt voor een gebakje? Of hoe komt het dat wanneer u verdrietig bent, u zin krijgt in chocolade?

Dit is waar Cue- exposure op ingaat, de lichamelijke trek als reactie op triggers en het gevolg hiervan; (over) eten.

Door cliënten bloot te stellen aan hun triggers, maar vervolgens de respons het (over) eten niet te laten plaatsvinden, dooft het ongewenste gedrag uit.Bij het behandelen van eetstoornissen (m.n. de Eetbuistoornis en Boulimia Nervosa) is Cue- exposure met responspreventie een evidence based behandeltechniek die goede resultaten laat zien. Maar hoe gaat dit in zijn werk, wat zijn factoren die hierop van invloed zijn en wat zijn eventuele alternatieven?

In deze workshop wordt uitgelegd wat cue- reactiviteit is, hoe het werkt, en hoe u er met behulp van Cue- exposure voor kan zorgen dat u minder reageert op prikkels. Na de uitleg, gaat u zelf ervaren hoe cue exposure met responspreventie werkt.

Spreker: Jeroen Conjaerts, GZ-Psycholoog Co-eur

Aanmelden:

Als u zich wilt aanmelden voor onze informatieavond, dan kan dat door vóór 18 januari 2019. een mail te sturen naar [email protected] of telefonisch via nummer 088-277 88 39.

Bij de aanmelding kunt u aangeven of u zich voor de hele avond of voor een deel van de avond inschrijft. U ontvangt van ons een bevestiging van uw inschrijving.

Bent u op donderdag 24 januari verhinderd, maar wilt u persoonlijk door ons geïnformeerd worden, dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected]. In overleg maakt hij graag een persoonlijke afspraak.

Wij zien uw komst graag tegemoet.