Het verband tussen autisme en eetstoornissen

Mensen met een autistische stoornis zijn kwetsbaarder voor het ontwikkelen van een eetstoornis, meldt LEF magazine. Dit hangt waarschijnlijk samen met het feit dat zij het lastiger vinden om emoties te identificeren en uiten. Gerichte behandeling kan het risico op eetstoornissen verminderen en helpen om hun bestaande (ongezonde) eetpatronen te doorbreken.

Bij Co-eur zien we vaker cliënten die moeite hebben om hun emoties te uiten, of emotie-eter zijn. Zoals Petra. Lees hoe zij dankzij de psychologische hulp met haar emoties heeft leren omgaan en nu gelukkiger is.

Petra, 48 jaar ‘Ik heb geleerd hoe ik op een gezonde manier met mijn emoties kan omgaan’

Petra, 48 jaar ‘Ik heb geleerd hoe ik op een gezonde manier met mijn emoties kan omgaan’

Vroeger was ik altijd bezig met calorieën tellen. Als ik te veel had gegeten, stak ik wel eens een vinger in mijn keel. Ook stond ik meerdere keren per dag op de weegschaal. Allemaal manieren om controle te houden.

Lees dit verhaal