Gezondheid van werkenden verdient meer aandacht 

De gezondheid van werkenden verdient meer aandacht. “Als je thuiswerkt is de verleiding om iets lekkers te snaaien een stuk groter, gewoon omdat je weet dat het er is”, vertelt diëtist Mary Stottelaar op NPO Radio 1. Op werk zit je in een heel ander ritme als thuis. Daar komt bij dat je nu misschien wat vaker vindt dat je wel iets verdiend hebt. Je mag al zo weinig nu, dus verwen je jezelf eerder.

Bovendien kunnen mensen thuis geen gebruikmaken van gezondheidsregelingen die organisaties aanbieden om een gezonde levensstijl te stimuleren, zoals een gezonde kantine of sportmogelijkheden. Thuiswerken kan een mooie kans zijn voor werknemers en werkgevers om gezond leven te stimuleren. Deze oproep doen ook Anne van der Put, promovenda op het project ‘Gezond op het werk’, en Tanja van der Lippe, hoogleraar sociologie aan de Universiteit Utrecht.

Hoe kun je tussendoor snacken stoppen? Stottelaar vertelt: “Snoepgewoontes veranderen is lastig en dat kost best even tijd. Dat doe je niet van vandaag op morgen. Maar je kunt wel al een aantal dingen proberen. Een aantal tips vind je hier.