Werkwijze bij het coronavirus

Beste bezoekers en cliënten van Co-eur,

Met de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus, die van dag tot dag kunnen wijzigen of aangescherpt worden, nemen wij de volgende maatregelen. We blijven deze pagina steeds updaten, mocht de situatie veranderen.

Risico’s bij reizen naar het buitenland

Veel medelanders zijn met vakantie naar het buitenland vertrokken, zowel met het vliegtuig als met de auto. Het advies van de overheid om na terugkeer uit landen en gebieden met de code oranje status vrijwillig 14 dagen in quarantaine te gaan, is te vrijblijvend gebleken en wordt (zo blijkt uit de signalen van de GGD’s) niet door iedereen opgevolgd. Er vindt daarbij ook geen actieve handhaving plaats.. Wij vinden het erg belangrijk dat onze cliënten en onze medewerkers geen onnodig risico lopen in onze behandellocaties.

Indien u recent bent teruggekeerd uit een code oranje gebied dan verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen met onze behandellocatie.

Ons beleid is dat, indien u in een code oranje land of regio bent geweest, u binnen een periode van 14 dagen geen face to face contact heeft in onze behandellocatie en met onze behandelaren. Dit betekent ook dat u niet deelneemt aan groepssessies. De face to face behandelsessies en groepssessies op onze locatie worden verzet tot minstens 14 dagen na terugkeer en worden hervat mits klachtenvrij gebleven. Gedurende deze 14 dagen is het mogelijk om de individuele afspraken behandeling via beeldbellen voort te zetten.

Beleidsontwikkelingen kunnen elkaar in hoog tempo opvolgen. Volg altijd de Nederlandse en de lokale regels. Zie voor meer informatie de website van het RIVM.

Individuele afspraken

Vanaf heden gaan wij gaan weer verantwoorde en veilige specialistische geestelijke gezondheidszorg op onze locaties verlenen. Dit advies wordt ondersteund door het RIVM, AKWA GGZ en het ministerie van VWS. We zijn druk bezig voorbereidingen te treffen om u binnenkort weer in te kunnen plannen en nemen daarvoor telefonisch of via e-mail contact met je op. Voor het weer inplannen van afspraken nemen wij de richtlijnen van het RIVM in acht om te voorkomen dat er teveel mensen in het gebouw zijn en de anderhalve meter afstand gewaarborgd blijft. Dit kan inhouden dat afspraaktijden anders zijn dan je gewend bent. Tevens zal een kort controlegesprek plaatsvinden bij het maken van de afspraak. Meer informatie hierover vind je hier.

Bezoek locaties

Je bent altijd van harte welkom bij Co-eur. Maar in verband met het Coronavirus vragen wij je alert te zijn als je een van onze locaties wilt bezoeken. Bovendien vragen wij je als u klachten heeft zoals hoesten, verkoudheid en/of koorts, uw bezoek aan onze locatie uit te stellen.

Informatieavonden

Vanaf augustus vinden onze informatieavonden weer plaats op locatie. Uiteraard houden wij rekening met de RIVM richtlijnen. Hier kun je je aanmelden.

Hartelijk bedankt voor je begrip!

Afspraken op locatie

Wij gaan weer verantwoorde en veilige specialistische geestelijke gezondheidszorg op onze locaties verlenen. Dit advies wordt ondersteund door het RIVM, AKWA GGZ en het ministerie van VWS. We zijn druk bezig voorbereidingen te treffen om u binnenkort weer in te kunnen plannen en nemen daarvoor telefonisch of via e-mail contact met u op.