Supermarkten spelen grote rol in (on)gezond eten

Gris jij wel eens op het laatste moment een candybar of zakje chips mee bij de kassa? Je bent niet de enige: supermarkten zijn hierop ingericht. Daarom komt er een ranglijst hoe supermarkten presteren op het gebied van gezond eten. Die doen er volgens wetenschappers en gezondheidsfondsen namelijk te weinig aan om consumenten gezonder te laten eten.

Veel Nederlanders hebben gezondheidsproblemen door een ongezond eetpatroon. Denk aan diabetes type 2, obesitas, hoge bloeddruk, nierschade en hart- en vaatziektes. “Deze ziektes zijn te voorkomen als we gezonder gaan eten”, aldus Carolien Martens, woordvoerder namens de Hartstichting, het Diabetes Fonds, de Nierstichting en de Maag Lever Darm Stichting. Supermarkten moeten hierin een grotere rol gaan spelen. Er wordt gekeken in hoeverre het assortiment gezonde producten (uit de Schijf van Vijf) bevat. Ook wordt onderzocht welke producten gepromoot worden in reclamefolders en in hoeverre winkelinrichting ongezonde producten ontmoedigt. Lees hier meer over het onderzoek.

Heb jij hulp nodig bij een gezond eetpatroon? Onze psychologen helpen je bij het weerstaan van de verleidingen. Neem vrijblijvend contact op en kijk of Co-eur iets voor jou kan betekenen.