Overwin je eetstoornis bij Co-eur

Zelf een eetstoornis?

Je denkt dat je een eetstoornis hebt en wilt graag je vrijheid terug als het om eten gaat. Ook je huisarts heeft dit vermoeden en heeft je doorverwezen naar Co-eur. Co-eur helpt je graag bij je herstel. Zo maak je de beweging naar een betere kwaliteit van leven. En een gezond eetpatroon.

Co-eur is een instelling voor mensen met een voedings- en/of eetstoornis. Denk daarbij aan anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuistoornis en de selectieve eetstoornis arfid. We bieden behandelingen die zich bewezen hebben. Welke jou het beste past, bepalen we samen met jou én is afhankelijk van jouw hulpvraag en mogelijkheden. We ontvangen je op een warme en professionele manier, op één van onze vijf locaties. Afspraken kunnen ook online plaatsvinden. Zo passen ze in iedere agenda.

Zelf aan slag onder onze begeleiding

Je gaat zelf aan de slag. Het is namelijk jouw eetstoornis. Onder onze begeleiding ga je zelf stappen zetten. En leer je om het anders te doen.

Bij de behandeling staat zoals gezegd de eetstoornis voorop. Soms blijkt dat je nog andere problemen hebt. Als het kan, werken we daar ook aan. Zeker is dat we gaan voor een zo duurzaam mogelijk resultaat.

Vaak is een eetstoornis een groot geheim.

Wij helpen het gesprek erover aan te gaan.

Dat is een eerste stap om een eetstoornis te overwinnen.

Co-eur heeft alle expertise in huis. Wij durven alle eetstoornissen aan.

Direct aan de slag

Onze wachttijd is minimaal. Na een doorverwijzing nemen wij binnen een week contact met je op om een eerste gesprek te plannen. We gaan zo snel als mogelijk samen aan de slag. Onze wachttijd is korter dan gemiddeld en varieert per locatie. Deze tijd benutten we zodat je goed voorbereid en gemotiveerd aan de slag gaat. Gedurende deze periode kun je aan de slag met de zelfhulpmodules van ons Minddistrict-platform. Dit alles biedt een eerste houvast en vergroot de slagingskansen. Goed om te weten… Tot twee jaar na je behandeling kun je gebruik maken van ons platform.

De voordelen van het overwinnen van je eetstoornis:

  • Je voelt je prettiger én vrijer
  • Je bent verlost van de angsten en dwanggevoelens
  • Je (sociale) leven is weer mogelijk
  • Je bent in staat weer jezelf te zijn

Wanneer past je hulpvraag bij Co-eur?

  • Als je 18 jaar of ouder bent
  • Als je een verwijzing hebt van je huisarts voor de specialistische GGZ
  • Als bereid bent aan de slag te gaan met je eetstoornis en je niet alleen wil afvallen
  • Als je samen met je naasten gaat voor een duurzaam resultaat
  • Als je het gevoel hebt dreigt terug te vallen. Kom dan voor een boosterbehandeling.

Wat als het niet lukt?

We laten je nooit vallen. We geven je advies voor een andere vervolgstap en verwijzen naar een andere partij die wel kan helpen. Op dat moment zorgen we voor een goede overbrugging.

Vergoeding

Voor onze behandelingen hebben we met alle grote verzekeraars overeenkomsten. Ben je bij een niet gecontracteerde verzekeraar verzekerd? Neem dan contact met ons op. Dan zoeken we samen naar een oplossing. Kijk voor meer informatie ook op onze website.

Versla je eetstoornis. Zet die eerste stap en vraag om hulp!