Maastrichts Mooiste 2014

Rianne: “Ik heb eindelijk mijn sport gevonden”

Samen met het Team CO-EUR heb ik de vijf kilometer van Maastrichts Mooiste 2014 in minder dan 26 minuten gelopen. Oorspronkelijk wees mijn huisarts mij op de mogelijkheid om via het programma van CO-EUR aan mijn gewicht te werken. Dit advies heb ik lange tijd niet opgevolgd omdat ik toen nog in een ontkenningsfase zat. Ik had helemaal geen begeleiding nodig. In 2013 heb ik toch een informatieavond bijgewoond en was gelijk overtuigd: “Wat een kans om niet alleen aan mijn gewicht maar ook aan mezelf te werken”. Ik heb mij door het CO-EUR programma beter leren kennen en zo meer zelfvertrouwen gekregen. Natuurlijk ben ik ook de nodige kilootjes kwijtgeraakt. Met hardlopen heb ik een bewegingsvorm gevonden die bij mij past. Ik heb er vertrouwen in dat ik niet alleen blijf hardlopen maar dat ook mijn gewicht onder controle blijft.

Esther: “Ik heb mijn oude liefde weer ontdekt”

Samen met het Team CO-EUR heb ik de vijf kilometer van Maastrichts Mooiste 2014 gelopen. Het was echt leuk dat ik hiervoor werd gevraagd, want mijn traject bij CO-EUR heb ik al twee jaar geleden succesvol afgerond. Ik ben echt verslaafd geraakt aan hardlopen en liep eerder dit jaar jaar al de Parelloop in Brunssum en de Pepijnloop in Echt. Eind juni doe ik ook nog mee aan de ladiesrun in Eindhoven. Mijn gewichtsconsulente heeft mij op het bestaan van CO-EUR gewezen. Ik heb middels het programma meer inzicht gekregen in mijn eetgedrag en ben nu in staat bewust te kiezen wat en wanneer ik eet. Ik heb door het programma van CO-EUR geleerd voor mijzelf op te komen. Ook heb ik mijn oude liefde voor atletiek weer ontdekt. De integrale aanpak, waarbij je begeleid wordt door een psycholoog, een dietist, een fysiotherapeut en medici levert echt resultaat. Het alleen tellen van calorieën past niet bij mij en levert geen duurzaam gewichtsverlies.

Antoinette: “Ze zeiden altijd dat ik niet kon rennen”

Ik heb altijd gedroomd om te kunnen rennen. Een klein stukje zou al geweldig zijn, want al op jonge leeftijd werd mij altijd verteld dat ik dat niet kon. Ik was dan ook altijd laatste. In gesprek met de fysiotherapeut van CO-EUR werd grondig gekeken naar welke bewegingssport echt mij zou passen – ook op lange termijn. Het werd hardlopen. Momenteel ren ik één keer per week hard met een CO-EUR groep en ook nog twee keer per week zelfstandig. De vijf kilometer van Maastrichts Mooiste 2014 heb ik samen met het team van CO-EUR zonder problemen voltooid. Dit had ik bij de start aan het CO-EUR programma niet verwacht. Ik gun iedereen met overgewicht door CO-EUR begeleid te worden!