Jean Daems (67) had al twintig jaar diabetes toen hij opeens klaar was met alle medicatie en kwaaltjes.

Jean Daems (67) had al twintig jaar diabetes toen hij opeens klaar was met alle medicatie en kwaaltjes. Hij gooide zijn leefstijl radicaal om. Het resultaat? Een heel nieuw – en veel gezonder – leven.

“Anderhalf jaar geleden zat ik tegenover de diabetesverpleegkundige van de huisarts. Opeens ging de knop om. 15 pillen per dag slikken en 180 eenheden insuline spuiten… Dat sloeg eigenlijk nergens op! Ik besloot: nu is het genoeg. Ik ben klaar met alle medicatie en pijntjes. Ik wil mijn leven terug! Toen ik dat uitsprak, zei de verpleegkundige tegen me: ‘Het is goed dat je dat zegt. Want als dat gevoel vanuit jezelf komt en je er écht mee aan de slag wilt, verwijs ik je meteen door naar een obesitas­kliniek.’ Ik ben nog steeds blij dat ze zo kordaat reageerde. Want dat betekende het begin van mijn nieuwe leven.”
Lees het volledige artikel