Co-eur en NK samen verder

Attje Kuiken (bestuurder NK) heet Rudolf Keijzer (directeur Co-eur) van harte welkom bij NK

Gespecialiseerde GGZ instellingen bundelen krachten

VUGHT – Stichting Novadic-Kentron (expert verslavingskunde) en Co-eur (expert op het terrein van eetstoornissen) gaan per 1 januari aanstaande samen verder. Na een eerdere samenwerking binnen het Zorg van de Zaak netwerk een logische stap voor deze gespecialiseerde GGZ instellingen.

Rudolf Keijzer, directeur van Co-eur legt uit waarom: “We zijn er helemaal klaar voor. Zowel organisatorisch, financieel als zorginhoudelijk staan we als een huis. We zijn trots op onze multidisciplinaire behandelteams en het behandelaanbod, onder leiding van medisch directeur Annemarie van Elburg (psychiater en hoogleraar eetstoornissen). Er is gewerkt aan een op maat gesneden, wetenschappelijk onderbouwd aanbod met ambulante behandeling van voedings- en eetstoornissen. Je kunt daarbij denken aan anorexia nervosa en boulimia nervosa, eetbuistoornissen, ARFID en OSFED. De behandeling is er op gericht cliënten te ondersteunen in het normaliseren van hun eetgedrag waarbij de onderliggende redenen worden meegenomen, zodat ze de regie over hun eigen leven weer meer in handen krijgen. Deze visie en aanpak sluit erg goed aan bij die van Novadic-Kentron als de gespecialiseerde GGZ-instelling voor verslavingskunde in Brabant. Daarom kijken we uit naar deze samenwerking. Zo kunnen we nog meer voor elkaar betekenen. Dat is positief voor beide organisaties, onze medewerkers én cliënten.”

Attje Kuiken, bestuurder van NK deelt zijn enthousiasme. “Ik ben blij dat we Co-eur en haar medewerkers binnen NK welkom mogen heten. Onze zorg en dienstverlening liggen dichtbij elkaar. Ook onze visies sluiten naadloos op elkaar aan. Wij behandelen verslavingen eveneens met persoonlijke toewijding en een persoonlijk plan voor elk stadium van elke verslaving. We hebben -net als Co-eur- de afgelopen jaren mooie stappen gezet als het gaat om onze zorgvisie en -aanbod. Daarom ben ik ervan overtuigd dat deze samenwerking ons als organisaties verder gaat versterken. En praktisch gezien is dat al aardig geregeld: Co-eur blijft een BV onder de stichting NK. Beide organisaties hebben hun hoofdvestiging in hetzelfde pand op het Zorgpark in Vught. De komende weken bereiden we de aansluiting verder voor.”

Over NK

NK, Novadic-Kentron, is dé verslaving-expert voor Brabant. NK behandelt verslavingen aan alcohol, drugs, internet, games, gokken en seks. Met persoonlijke toewijding en een persoonlijk plan voor elk stadium van elke verslaving.

NK gelooft in nieuwe kansen. Dus die creëren we hier samen. Bij ons mag je zijn wie je bent en draag je bij vanuit eigenheid, talent en kracht. We werken met de nieuwste bewezen behandelmethodieken. We doen hier onderzoek en ontwikkelen ook zelf behandelingen. We zijn toonaangevend op het gebied van preventie, behandeling, reclassering en begeleiding.

Een verslaving kan ons allemaal overkomen. Daarom behandelen we iedereen zoals we zelf behandeld willen worden. We maken de verslaving niet klein. Wij maken mensen groter.

NK creëert nieuwe kansen. Elke dag weer. En daar zijn we trots op.

Bij NK werken ongeveer 900 medewerkers, die jaarlijks zo’n 10.000 cliënten helpen bij hun herstel. Novadic en Kentron zijn 20 jaar geleden gefuseerd en de organisatie met al zijn voorgangers bestaat in 2025 maar liefst 75 jaar. Mijlpalen die we als NK komend jaar zeker gaan vieren.

Over Co-eur

Co-eur is specialist in de ambulante behandeling van voedings- en eetstoornissen, anorexia en boulimia nervosa, eetbuistoornissen, ARFID en anderszins gespecificeerde eetstoornissen.

De visie op zorg, hart voor herstel, is gebaseerd op het vergroten van de eigen regie over zowel de behandeling als het leven, arbeidsparticipatie en zich volwaardig lid voelen en tonen in de maatschappij en het netwerk van de cliënt.

Co-eur heeft multidisciplinaire behandelteams waarbinnen de disciplines psychologie, psychiatrie, pmt, voeding en somatiek onder leiding van een hoofdbehandelaar (klinisch psycholoog, psychiater) actief zijn. De teams bieden een op maat gesneden wetenschappelijk onderbouwde behandeling per cliënt binnen het kader van de centrale visie van Co-eur.

Bij Co-eur werken circa 90 professionals, die jaarlijks zo’n 1.100 cliënten helpen bij hun herstel.