3 oktober Roermond: gratis actieve lezing ‘Gevangen door eten’

Kamp jij met (het risico op) overgewicht of heb je de zorg voor een gezinslid met overgewicht? Dit is je laatste kans om je aan te melden voor onze gratis actieve lezing op dinsdag 3 oktober van 17.30-19.00 uur in Roermond. Kom alles te weten over hoe je greep houdt op je eetgedrag binnen een omgeving die veel voedselverleidingen kent.

Aandacht voor (ernstig) overgewicht
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat overgewicht en obesitas in Limburg schrikbarend groeit. En zelfs harder dan in andere provincies in Nederland. Drie Midden-Limburgse expertise centra op het gebied van overgewicht, obesitas en eetstoornissen hebben de handen in elkaar geslagen om deze ontwikkeling tegen te gaan.

In het kader van deze samenwerking organiseren we op dinsdag 3 oktober van 17.30-19.00 uur een gratis actieve lezing, waarin aandacht is voor hoe we greep houden op ons eetgedrag binnen een omgeving die veel voedselverleidingen kent. Er wordt ingegaan op de psychologie achter eetgedrag; de patronen in de mens en de invloed van de omgeving daarop.

De lezing wordt verzorgd door:

  • Petra Wiermans, klinisch psycholoog/psychotherapeut van Co-eur.
  • Lucia de Reijer, (voormalig) orthopedagoog van het obesitascentrum van het Laurentius ziekenhuis en behandelcoördinator van KEC de Donderberg.
  • Anouck Voncken, systeemtherapeut van KEC de Donderberg en de Mutsaersstichting.

Aanmelden
Kamp je met (het risico op) overgewicht of heb je de zorg voor een gezinslid met overgewicht? Dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze gratis lezing. Meld je hier aan tot 2 oktober: https://www.kecdedonderberg.nl/56093/aanmelden.

Locatie
Dinsdag 3 oktober KEC De Donderberg (Kasteel Hillenreadstraat 36 te Roermond.
Voor een broodje vooraf wordt gezorgd.