Door de confrontatie aan te gaan heb ik ARFID overwonnen.

Door de confrontatie aan te gaan heb ik ARFID overwonnen.

Mijn eetpatroon was extreem beperkt, beperkt tot slechts enkele gerechten zoals vlees, gebakken aardappeltjes, en worteltjes; groenten ontbraken volledig. De ontdekking van Co-eur kwam via mijn vriend, een huisarts, die na een lezing over ARFID besefte dat dit wel eens mijn situatie kon zijn. Zijn onderzoek leidde ons naar Co-eur, en de moed om deel te nemen kwam voort uit een diepgeworteld verlangen naar verandering.

Met eerdere teleurstellingen in mijn achterhoofd had ik geen specifieke verwachtingen. Voorgaande ervaringen met diëtisten resulteerden in standaard voedingsschema’s die niet werkten. Mijn vertrouwen groeide langzaam, mede door de vernieuwende aanpak van Co-eur.

Tijdens de behandelingen deelde ik maaltijden met mijn behandelaar, voedsel dat ik voor het traject nooit zou hebben gegeten. Juist het samen eten gaf me veel kracht. De al snel voelbare persoonlijke klik met mijn behandelaar maakte dit proces extra waardevol.

Proeven was mijn grootste uitdaging. Ik overwon dit door de confrontatie aan te gaan. Mijn jarenlange wens voor verandering motiveerde me om volledig te gaan voor een nieuwe levensstijl. De continue bereikbaarheid van mijn behandelaar, gecombineerd met wekelijkse consulten, was van onschatbare waarde. Het creëerde een gevoel van constante ondersteuning.

Mijn boodschap aan anderen die overwegen deel te nemen aan het ARFID-traject van Co-eur is volmondig positief. Zoek hulp zonder schaamte. Aanpakken is de sleutel; ga de uitdaging aan. Een volledige transformatie van mijn eetpatroon resulteerde in meer variatie en gezondere keuzes. Mijn zelfvertrouwen groeide. De dagen van menukaarten stress zijn voorbij.

Wil jij ook de confrontatie aangaan? Bekijk dan hier onze behandeling.