UM onderzoekt ervaringen met cognitieve gedragstherapie: doe mee
Co-eur werkt samen met de Universiteit van Maastricht (UM). De UM doet momenteel onderzoek onder (ex) patiënten met een eetstoornis naar hun ervaringen met cognitieve gedragstherapie? Doe jij mee?
Cognitieve gedragstherapie (cgt) kan een effectieve behandeling zijn voor volwassenen met eetstoornissen. Ook al hebben onderzoekers een idee over wat therapeuten aangeven in cgt te doen, het is nog niet duidelijk wat jij als cliënt met een eetstoornis daadwerkelijk qua behandeling hebt ontvangen en wat je van die behandeling vindt. Daarom zijn wij benieuwd naar jouw ervaringen. Zodat we kunnen onderzoeken: Wordt cgt inderdaad uitgevoerd zoals bedoeld en hoe goed helpt deze therapie dan?
Meedoen? Dat kan via deze link: http://bit.ly/2nl1TrT
De enquête bestaat uit vragen over: de inhoud van de behandeling (dat wil zeggen uit welke onderdelen bestond deze?), wat je van de behandelmethode vond (was het behulpzaam of niet) en je oordeel over de therapeut. Al je antwoorden zijn anoniem, wees bij elke vraag alsjeblieft zo eerlijk mogelijk.
De focus van het onderzoek ligt op cognitieve gedragstherapie. Daarom gaan de meeste vragen hierover. Als je nog nooit cognitieve gedragstherapie hebt ontvangen voor je eetstoornis, zal de enquête maar enkele vragen bevatten. We zouden het erg waarderen als je de enquête toch afmaakt. Op die manier help je ons een idee te krijgen over hoeveel patiënten cognitieve gedragstherapie hebben gekregen of niet.
Als je een samenvatting van de onderzoeksresultaten wilt ontvangen (zodra die beschikbaar is), zetten wij je op een mailinglijst. Alle verstrekte informatie blijft anoniem en wordt alleen voor het doel van het onderzoek gebruikt.
Alvast heel hartelijk dank voor jouw hulp!
Met vriendelijke groet,
dr. Sandra Mulkens, Universiteit Maastricht ([email protected]) en Anastacia de Graaff, MSc, onderzoeksassistent