Desiree, 63 jaar: “Ik troostte mezelf met eten. Vooral zoetigheid kon ik niet weerstaan”

‘Via Facebook kwam ik op het spoor van Co-eur. Iemand die ik ken volgde Co-eur, vandaar dat ik het in mijn tijdlijn tegenkwam. Toen ik de website bekeek en las over eetstoornissen dacht ik: dit is mij op het lijf geschreven. In februari 2019 ben ik gestart met mijn behandeling.

Eetpatroon doorbreken

Toen ik in de dertig was, had ik maat 36/38. Na mijn scheiding, inmiddels vijfentwintig jaar geleden, was ik erg gestrest en raakte ik beetje bij beetje verslaafd aan zoetigheid. Ik ging in die jaren naar maat 48. Het lukte me niet om mijn eetpatroon te doorbreken, hoe vaak ik het ook probeerde. In 2014 was ik door een traject bij een diëtiste flink wat afgevallen. Maar ik hield het niet vol en alle kilo’s kwamen er weer bij. Toen mijn moeder in 2015 ziek werd, heb ik haar de laatste periode van haar leven intensief verzorgd. Dat was erg zwaar en ik troostte mezelf met eten.

Nieuwe inzichten

Bij Co-eur voelde ik me heel fijn. De aanpak is persoonlijk, op maat. De sfeer is ongedwongen en prettig. Ze halen alles uit je wat erin zit dus je komt veel te weten: over jezelf, over je gewoontes. En natuurlijk over gezond eten. Soms ook heel praktisch; dat ze een nieuwe pudding hadden ontdekt met veel proteïnen. En we hebben ook veel gelachen, met de andere mensen die er waren.

Met mijn gewicht gaat het sinds mijn behandeltraject goed. Het afvallen ging zeker de eerste maanden als een trein: ik was in tien maanden veertien kilo kwijt. Tijdens de feestdagen had ik het wel lastig en zijn er weer wat kilo’s aangekomen. Maar ik ben nu weer goed bezig, met kleinere porties en gezonde snacks, zoals worteltjes met hummus. Ik heb echt geen hongergevoel omdat ik genoeg eetmomenten heb door de dag heen.

Win-win: afgevallen en minder medicatie

Angst om terug te vallen in mijn oude eetpatroon heb ik niet, daarvoor weet ik goed genoeg wat ik moet doen. En ik houd de stelling van Co-eur in mijn achterhoofd: je mag alles eten, maar wil je het ook? Van Co-eur heb ik ook tips gekregen om bijvoorbeeld een terugval weer goed te maken. Dat geeft me rust.

Ik voel me zoveel beter, fitter en gezonder. Vijfentwintig jaar geleden heb ik diabetes type 2 ontwikkeld. De hoeveelheid insuline die ik moet inspuiten, is door het afvallen drastisch naar beneden bijgesteld. Een win-win situatie. Ik wou dat ik veel eerder deze hulp had gekregen.’


Wil je meer weten over behandeling bij Co-eur? Bezoek dan onze gratis informatieavonden of neem contact met ons op.