Anoniem (vrouw), 52 jaar: ‘Niet langer bestaat mijn leven uit crashdiëten’

‘Mijn leven bestond, voordat ik in behandeling ging bij Co-eur, uit diëten. Ik heb erg veel (crash)diëten uitgeprobeerd maar geen van allen werkten op de langere termijn.

Jojoën
Het gevolg was dat ik veel jojode met mijn gewicht. De ene keer was ik veel te zwaar, de andere keer veel te mager. De balans was ver te zoeken. Door gebeurtenissen in m’n verleden, begon ik met het slikken van antidepressiva. Daar kwam ik enorm van aan.

Burn-out
Na jaren van schommelen in gewicht, was ik het spuugzat. Het ging steeds slechter met me. Ik begon aan het zoveelste dieet maar voelde me moe en overspannen. Gelukkig hoorde ik via-via over Co-eur. Ik heb de website helemaal doorgespit. Psychologie, beweging en voeding: alle drie deze aspecten worden meegenomen in de behandeling en dat sprak mij aan.

Samen
Mijn partner kampte met dezelfde problemen en daarom besloten we om ons samen aan te melden. De kennismakingsgesprekken waren heel prettig. De professionals van Co-eur zijn kundig en vriendelijk. Ze kijken nergens van op. Van nature ben ik geen open persoon. Daarom duurde het even voordat ik de psychologe in vertrouwen nam.

EMDR
Tijdens één van de eerste sessies kreeg ik een opdracht die mij niet beviel. Toch kwam er een waardevol gesprek op gang. Daaruit bleek dat ik door een traumatische gebeurtenis, een EMDR-behandeling nodig had. Ik heb de behandeling gevolgd en deze heeft wonderen verricht. De traumatische gebeurtenis zat mij ontzettend in de weg en dat besefte ik pas nadien. Het is erg fijn dat EMDR ook wordt aangeboden bij Co-eur, ze hebben alle expertise in huis.

Investering
De tijd bij Co-eur is zo belangrijk geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Het is een enorme investering in mezelf geweest. Het gaat nu goed met me. Niet alleen kan ik beter voor mezelf kiezen, ook maak ik me minder zorgen om dingen. Ik leef anders, beter. Alles wat ik heb geleerd bij Co-eur, neem ik de rest van mijn leven mee.’