Behandeling van eetstoornissen

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me afmelden voor een afspraak?
Afmelden kan telefonisch of per email bij je vestiging. Afmeldingen dien je minimaal 24 uur van tevoren door te geven met opgave van reden. Wanneer je een afmelding niet of niet tijdig doorgeeft, ontvang je hiervoor een factuur van €40,-. Deze factuur dien je zelf te betalen, je zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.
Wat is de tijdsinvestering? 
Je dient ervan uit te gaan dat je 2 á 3 keer per week bij Co-eur wordt verwacht. Het is een intensief traject waarin je hard aan de slag gaat met hulp van deskundige begeleiding, zodat je jouw doelen behaalt en die ook kunt behouden.
Ik heb een lichamelijke beperking, kan ik dan toch deelnemen?
Wij adviseren je contact op te nemen met Co-eur 088-277 88 29 om je persoonlijke situatie te bespreken, alvorens je je inschrijft.
Kan iedereen deelnemen aan het traject?
Wanneer je 18 jaar of ouder bent en een eetprobleem hebt, kun je de huisarts vragen voor een verwijsbrief naar Co-eur. Wanneer de huisarts vermoedt dat er sprake is van een eetstoornis, zal hij/ zij een verwijsbrief voor je schrijven. Tijdens de intake wordt vervolgens bepaald of je mag starten met de behandeling. Om te bepalen of het traject bij je past, adviseren wij je om een van onze gratis informatieavonden bij te wonen.
Hoe lang duurt het traject?
De duur van het traject varieert tussen de 6 en 8 maanden, dit kan per cliënt verschillen. N.a.v. de intake wordt er een schatting gemaakt van de duur van het traject. De duur van een traject kan tussentijds worden bijgesteld indien dit noodzakelijk blijkt te zijn.

Bezoek een informatieavond

Minimaal één keer per maand vindt er op elk van onze locaties een informatieavond plaats van 19:00 tot 21:30 uur.

Informatieavonden