Behandeling van eetstoornissen

Klachtenregeling

Klachten & complimenten

Bij Co-eur bieden wij dagelijks hulp aan mensen met problemen. Daarbij komen allerlei zaken aan de orde die erg persoonlijk zijn. Dat vraagt om grote zorgvuldigheid en wederzijds vertrouwen. Co-eur wil een organisatie zijn waar kwalitatief goede behandelingen worden gegeven en deskundige hulp wordt geboden. Daar mag je ons op aanspreken. Jouw klacht helpt ons ook om de kwaliteit van onze hulpverlening te verbeteren en soortgelijke klachten in de toekomst te voorkomen. Onze medewerkers doen hun uiterste best. Daar mag je op rekenen. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent. Hopelijk neemt een goed gesprek in zo’n geval uw onvrede weg. 

Wil je een klacht indienen?
Laat het ons weten! Je kunt op de volgende manieren aangeven dat u niet tevreden bent:

  1. Bij je behandelaar
    Wanneer je ontevreden bent of wensen of vragen heeft over je behandeling, kun je daar het beste eerst met je behandelaar over praten.
  2. Bij de leidinggevende
    Als je over de uitkomst van het gesprek met je behandelaar niet tevreden bent, kun je via het klachtenformulier je klacht indienen bij de leidinggevende. Het klachtenformulier vind je onderaan deze pagina. Na ontvangst van jouw klacht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op om een persoonlijk gesprek te plannen.
  3. Bij de klachtenfunctionaris
    Kom je samen met je behandelaar of met de leidinggevende niet tot overeenstemming? Dan kun je via onderstaand klachtenformulier een klacht voorleggen aan de onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris van Zorg van de Zaak. U ontvangt dan binnen 3 werkdagen een ontvangstbevestiging waarna de klachtenfunctionaris contact met u opneemt om de klacht met u te bespreken.

 Alle informatie over onze klachtenregeling vind je in ons klachtenreglement.

Wil je ons een compliment geven?
Laat het ons ook weten! Je kunt een compliment persoonlijk bij je behandelaar op de locatie doorgeven, via onderstaand formulier of je kunt het ons telefonisch laten weten op 088-2778839.

 

Klachtenformulier 

Bezoek een informatieavond

Minimaal één keer per maand vindt er op elk van onze locaties een informatieavond plaats van 19:00 tot 21:30 uur.

Informatieavonden