Laden...

Onze werkwijze bij het coronavirus

Wat kunt u doen als u een bezoek of afspraak gepland heeft bij Co-eur?

Lees meer

Zelf een eetstoornis?

Heb jij het gevoel dat eten je leven bepaalt? Wil je weer grip hebben op je eetpatroon? Bij Co-eur helpen we mensen om hun eetstoornis aan te pakken. Met onze unieke multidisciplinaire behandeling op maat bieden wij een structurele oplossing voor je eetprobleem, de eerste stap naar een gezonder leven!

Voor werkgevers

Voor elke werkgever zijn gezonde medewerkers belangrijk. Niet alleen zijn gezonde werknemers minder vaak ziek, ook de inzetbaarheid op de werkvloer is beter. Een gezond eetpatroon is daar een belangrijk onderdeel van. Co-eur biedt een traject gericht op voedingsproblematiek dat is afgestemd op de wensen van de werknemer en de werkgever.

Voor professionals/ verwijzers

Co-eur heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van eetstoornissen bij volwassenen met (ernstig) overgewicht bij wie mogelijk ook sprake is van psychische co-morbiditeiten. Co-eur behandelt cliënten met complexe problematiek, waarbij de kwaliteit van leven onder druk staat en waarvoor specialistische, multidisciplinaire behandeling nodig is.

Direct een afspraak maken voor een intakegesprek of informatie aanvragen over een behandeling?

Over Co-eur

Co-eur helpt mensen die kampen met een eetprobleem, met mogelijk ernstig overgewicht tot gevolg. Bij Co-eur bieden we een multidisciplinaire behandeling. Een team van onder andere psychologen, beweegtherapeuten, artsen, verpleegkundigen en diëtisten werkt samen met jou aan een duurzame oplossing. Professionals die stuk voor stuk binnen hun eigen discipline deskundig zijn op het gebied van eetstoornissen en daaraan gerelateerde gewichtsproblematiek. Zij zorgen voor een op maat gesneden behandeling en ondersteunen cliënten vol warmte en aandacht om de gestelde doelen te bereiken en te behouden.

Aanmelden informatieavond

Wat is een eetstoornis?

Een eetstoornis kan zich op veel verschillende manieren uiten, zoals overeten, eetbuien of de hele dag door eten. Eten is zowel de beste vriend als de grootste vijand. Naast verstoord eetgedrag, speelt een eetstoornis zich ook grotendeels in gedachten af: mensen met een eetstoornis piekeren veel over eten, hun gewicht en lichaamsvormen. Daarnaast heeft het vaak aan eten en gewicht denken een effect op de zelfwaardering. Bij Co-eur behandelen we de eetbuistoornis, andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis en boulimia nervosa.

Wat is obesitas?

Obesitas of zwaarlijvigheid is een complex probleem. Eenvoudig gezegd ontstaat obesitas door een (langdurige) disbalans tussen energie-inname (teveel eten) en energieverbruik (te weinig bewegen). Met als gevolg niet alleen een ernstig verstoord eetpatroon, maar ook lichamelijke en psychische klachten.

Hoe helpt Co-eur?

Co-eur richt zich op het behandelen van eetstoornissen en psychische problemen die hiermee samenhangen. We pakken eerst de oorzaak van het (gewichts)probleem aan door de eetstoornis en eventueel andere psychische klachten te behandelen. Door naast een psychologische behandeling ook te werken aan een gezond voedings- en beweegpatroon, kan duurzaam gewichtsverlies gerealiseerd worden.

Direct een afspraak maken voor een intakegesprek of informatie aanvragen over een behandeling?